Primera Divisie

Echt met faillissement na Clásico overwinning

Slechts een week na de prestigieuze Clásico overwinning van Real Madrid heeft de Koninklijke Familie een flop tegen Betis. De Kings kunnen de toppositie in het klassement niet terugkrijgen.

Een week na de Clasico overwinning op FC Barcelona hebben de Spaanse recordhouders Real Madrid hun voorsprong in de La Liga verloren. De Real Madrid verloor verrassend 2-1 (1-1) van Betis Sevilla in de beginnende elf met de internationale Toni Kroos. Betis verdediger Sidnei (40e) verzekerde zich van de voorsprong voor de thuisploeg voordat Karim Benzema (45.+3) na een strafschop gelijk werd gesteld.

Uiteindelijk was het de voormalige Barca-speler Cristian Tello (82e) van alle mensen die de overwinning perfect maakte voor de underdog.

Echt speelse voorsprong in Sevilla
In de tweede helft raakte de Braziliaanse Vinicius Junior voor 51.521 toeschouwers alleen de dwarsbalk (70.) voor Real.

Nu Barca gisteren al met 1-0 heeft gewonnen tegen Real Sociedad dankzij Lionel Messi, staan de Catalanen nu twee punten voor op de Royal. Bij een overwinning zou men weer voorbij Barca zijn geglipt. (La Liga tafel)

Kroos, die zoals zoveel van zijn teamgenoten zijn sterke prestaties van de vorige week niet kon voortzetten, werd in de 69e minuut vervangen.