Primera Divisie

“Zeer verontrustend”: Barcelona na het faillissement in de schandpaal…

Nauwelijks twee weken in functie, beleeft de nieuwe coach Quique Setien zijn eerste crisis bij de Spaanse voetbalkampioenen FC Barcelona.

“Zeer, zeer verontrustend” vond de krant “Sport” de 2-0 (0-0) nederlaag van de Catalanen bij FC Valencia. “Barca zal geen van de grote titels winnen, behalve door een wonder,” voorspelde “Marca” na de derde wedstrijd van de opvolger van Ernesto Valverde.

Drie dagen na de bijna-beschuldiging in de Copa del Rey bij derde klasse outfit UD Ibiza (2-1), stelt het team onder leiding van nationale doelman Marc-André ter Stegen over de hele linie teleur – en heeft het blijkbaar nog steeds moeite met hun nieuwe coach.

“Er zijn dingen die ze niet begrepen of we hebben ze niet goed genoeg uitgelegd,” zei Setien. “Om eerlijk te zijn, we waren slecht in de eerste helft.

Dankzij ter Stegen liep Barca niet achter op de helft van de tijd. De voormalige Gladbach speler redde een penalty van Maxi Gomez (12e). Een eigen doelpunt van Jordi Alba (48.) en een doelpunt van Gomez (77.) betekende echter de beslissing ten gunste van Valencia. In de 83e minuut werd een ander doelpunt uit Valencia niet gegeven nadat de videoscheidsrechter het signaal had gegeven.