Connect with us

Primera Divisie

Messi ontmoet elkaar in het Bombonera – Uruguay eerst geschokt, dan opgelucht

De sterren ontmoetten elkaar, de favorieten wonnen: De Zuid-Amerikaanse eliminatiatoria ’s begonnen zonder verrassing – maar met Lionel Messi als doelpuntenmaker van de

dienst. Uiteindelijk was het Messi die Argentinië een 1-0 overwinning tegen Ecuador garandeerde: Net als op de andere plaatsen zonder toeschouwers, maar met luide steun van boksen, nam de Albiceleste de eerste kans om te leiden in de legendarische Bombonera van Buenos Aires. Lionel Messi, wiens rode blok uit Copa America vorig jaar simpelweg verjaard was tijdens de uitbraak van het coronavirus, zette in de 13e minuut een verkeerde voet.

Dit werd voorafgegaan door een beslissend balverlies door Carlos Gruezo uit Augsburg. De video-assistent besloot uiteindelijk om Lucas Ocampos (FC Sevilla) op straffe van een overtreding te straffen. In het laatste kwartier van Leverkusen forward werd Lucas Alario ook gebruikt in Argentinië – zijn clubgenoot Exequiel Palacios zat 90 minuten op de bank.

Alexis Sanchez tegen Suarez
In Montevideo, seconden voor het einde, was er horror, maar dan opluchting. Maar op zijn beurt: Atletico-aanvaller Luis Suarez had het thuisteam op straffe van straf (39.) geleid nadat de scheidsrechter had besloten tot handbal in het strafgebied na het bestuderen van de tv-beelden aan de rand van het veld. Chili vocht tegen de nederlaag en vereffend door Alexis Sanchez in de 54e minuut – Leverkusen’ s Charles Aranguiz bereidde zich voor 1-1.