Primera Divisie

Kampioen! Messi schiet Barca vroeg voor de titel

Primera Division: Champion! Messi shoots Barca early for title

FC Barcelona is de Spaanse kampioen. Met hun 1-0 overwinning op UD Levante werd het team van coach Ernesto Valverde op de 35ste speeldag voortijdig gekroond tot kampioen.

Lionel Messi leidde de Catalanen naar de overwinning met zijn 62 minuten durende doelpunt na het voorbereidende werk van ex-Bayer Arturo Vidal. Messi is direct betrokken geweest bij 38 goals (21 goals, 17 assists) in de afgelopen 19 competitieve wedstrijden tegen Levante. Hij was pas in de tweede helft in het spel gekomen voor Philippe Coutinho.

Met een nieuw puntenvoordeel ten opzichte van Atletico Madrid, zal Barcelona niet in staat zijn om het kampioenschap te nemen in drie uitstekende wedstrijden als gevolg van de directe vergelijking gewonnen (2:0 en 1:1).

Voor Barca is het de 26ste titel in de geschiedenis van de club. De Blaugrana hebben er acht gewonnen in de afgelopen elf jaar. Spaans recordkampioen blijft Real Madrid met 33 titels.

Nu kan FC Barcelona zich volledig concentreren op de komende halve finale van de Champions League tegen FC Liverpool (woensdag 21 uur live op DAZN).