Premier League

De stad stikt zich een weg naar de overwinning, rampzalig Arsenaal…

Premier League: City chokes its way to victory, Arsenal disastrous

Verdedigende kampioenen in Manchester City hebben hun lef behouden in de head-to-head race voor het Engelse kampioenschap en hebben een belangrijke overwinning behaald. Pep Guardiola’s team vierde zondagmiddag een nauwgezette 1-0 (0-0) overwinning bij FC Burnley, waarmee ze de leiding van Liverpool in het klassement terugwonnen.

Sergio Aguero (63) scoorde het besparingsdoelpunt voor de burgers, terwijl de Argentijn het 20e doelpunt van het seizoen scoorde in de Premier League. De Duitse internationale spelers Leroy Sane en Ilkay Gündogan stonden in de beginnende elf in City, Sane werd in de 64e minuut vervangen.

Op vrijdag opende Liverpool de 36e speeldag met een 5:0 (3:0) tegen Huddersfield Town onderaan de tafel. In de tabel staat het team van teammanager Jürgen Klopp een punt achter de kampioen met 91 punten.

De Roden, die hopen op hun eerste kampioenschap in 29 jaar, zullen worden uitgedaagd in de laatste twee wedstrijden in Newcastle United en tegen de sterk opwaarts bewegende Wolverhampton Wanderers, terwijl de Sky Blues tegen Leicester City en Brighton & Hove Albion zullen spelen.

FC Arsenal heeft opnieuw een grote fout gemaakt in de strijd om een plaats in de Champions League. Zonder de Rio-wereldkampioen Mesut Özil, die aan de voet gewond raakte, gaven de Londenaren in Leicester City hun derde bittere faillissement op rij toe met de verdiende 0:3 (0:0).

Youri Tielemans scoorde met kop aan de leiding (59e), even later het Belgische schot op de paal (72e). Jamie Vardy maakte alles duidelijk met zijn seizoenssonates nummer 17 en 18 (86./90.+4). De sterke doelman Bernd Leno verhinderde een hogere nederlaag van de zieke kanonniers, die na de geel-rode kaart tegen Ainsley Maitland-Niles (36e, herhaald vals spel) in meer dan de helft speelden.

Arsenal, die de voormalige internationale Shkodran Mustafi verdedigde, kon opnieuw rekenen op spits Pierre-Emerick Aubameyang (neusoperatie). Maar de voormalige Dortmunder was geen factor. Al in de eerste helft had Leicester 5:1 schoten op doel, na de pauze bleef het een eenzijdige ontmoeting. Het logische gevolg was de eerste nederlaag voor Arsenal in een middagwedstrijd.

In de strijd om de koningsklasse zijn de kanonniers nu afhankelijk van hulp van de schutter. In de eindsprint van het seizoen speelt Arsenal tegen Brighton en Burnley.