Nieuws

Bosz: “Amateurisch. Niet verklaarbaar. Mijn verantwoordelijkheid”

Bayer 04 kwam weg met een blauw oog in de eerste etappe van de tussenronde van de Europa League. Bij de Jonge Jongens Bern was de Werkself slechts 3-4 na een desolate eerste helft en 0-3 onderbrekingstekort, maar onderbood zelfs Mainz met 2-2 vanuit coach Peter Bosz ‘standpunt voor de rust.

Na de gelijkspel tegen de voorlaatste league leader, had Leverkusen ’s manager zaterdag gesproken over de “slechtste wedstrijd” die hij had gezien van zijn team sinds zijn aantreden in januari 2019. Hij zou waarschijnlijk niet gedacht hebben dat hij vijf dagen later een nog zwakkere voorstelling van zijn elf moest bijwonen.

Maar wat Bayer 04 leverde in de eerste 45 minuten op het kunstgras van Wankdorf Stadium was een enkele ramp. Twee doelpunten na hoekballen, waarin Nadiem Amiri en Jonathan Tah een zeer slecht cijfer gaven, waren slechts twee van de vele tekortkomingen. “We verdedigden twee standaarden amateuristisch. En nog een doelpunt voor de rust. Dat mag niet gebeuren “, oordeelde Bosz.