Europa League

Lissabon – Frankfurt: De hoogtepunten van de eerste etappe van de kwartfinale

Europa League: Lisbon - Frankfurt: The highlights of the first leg of the quarter finals

Eintracht Frankfurt verloor met 4-2 tegen Benfica Lissabon in de eerste etappe van de Europa League kwartfinales. Hier vindt u de hoogtepunten van het spel in de video.

Sluit nu de gratis DAZN proefmaand af en volg de terugwedstrijd tussen Frankfurt en Lissabon live!

De SGE speelde hun eerste internationale kwartfinale sinds 1995. Dat het team van coach Adi Hütter zo succesvol is in Europa is niet alleen een plezier voor de eigen fans, maar ook voor het Duitse voetbal in het algemeen. Frankfurt is immers de laatste Bundesliga-vertegenwoordiger op het internationale toneel.

De Hassiërs hebben echter een moeilijke taak voor hun borst in de tweede etappe: Benfica won de eerste etappe in Lissabon met 4:2, Eintracht speelde bijna 70 minuten inferieur na een rode kaart voor Ndicka.

De wedstrijd tussen Benfica Lisbon en Eintracht Frankfurt werd niet alleen uitgezonden door RTL, maar ook rechtstreeks door DAZN. De streamingdienst verzekerde de rechten op alle 205 wedstrijden van de UEFA Europa League en zet de hoogtepunten 40 minuten na het laatste fluitsignaal op zijn site. Vanaf 0.00 uur kunt u de clips ook vinden op SOCCERSCORE, waar u ze gratis kunt downloaden.

DAZN is de eerste maand gratis. Daarna is maandelijks 9,99 euro verschuldigd, waarbij niet alleen de Europa League in het programma staat, maar ook geselecteerde wedstrijden van de Champions League en andere topcompetities uit de voetbalwereld. Daarnaast is er veel live materiaal uit de Amerikaanse sport, motorsport, tennis, darts en Co.

Met Benfica ontmoette Frankfurt vanavond een sterke tegenstander. Maar met een beetje meer geluk en concentratie zou een betere uitgangspositie voor de tweede etappe in een week mogelijk zijn geweest. In de eerste helft straften de Portugezen twee onoplettendheid in de verdediging aan de Eintracht met 1-0 en 2-1 doelpunten.

Na de herstart waren de Hessianen tien minuten van de rol en zaten plotseling 1:4 achter – ook omdat de 19-jarige Joao Felix een 1a avond had gevangen (drie doelpunten, één sjabloon). Maar het spreekt voor de Bundesliga ploeg dat hij ondanks onderbezetting in de 72e minuut naar de 2:4 kwam – en zelfs op de 2:4 – en zelfs op het punt stond om nog een doelpunt te maken.

In de tweede etappe betekent de uitgoalregel dat Eintracht tevreden zal zijn met een 2-0 overwinning, en een 3-1 overwinning zou genoeg zijn om de halve finale van de Europa League te halen.