Europa League

Last minute overwinning voor Chelsea – Arsenal zelfverzekerd

Europa League: Last minute victory for Chelsea - Arsenal confident

Mesut Özil met FC Arsenal en Antonio Rüdiger met FC Chelsea zijn op weg naar de halve finale in de Europa League. Voormalig wereldkampioen Özil won met de kanonniers van de voormalige Beierse coach Carlo Ancelotti’s SSC Napels 2:0 (2:0), de Duitse internationale Rüdiger won met Arsenal’s stadsrivalen tegen de buitenstaander Slavia Praag 1:0 (0:0).

In het Spaanse duel won FC Valencia FC Villarreal met 3:1 (1:1). De winnaar van het duel tussen Chelsea en Praag zou Eintracht Frankfurt zijn, als de Hessianen de halve finale tegen Benfica Lissabon zouden halen.

Aaron Ramsey (15e) en Kalidou Koulibaly (25e) scoorden de doelpunten voor de Gunners, die vorig seizoen in de halve finale tegen Atletico Madrid werden uitgeschakeld. Özil was in het Arsenaal met een elfde start en introduceerde een prachtige combinatie, die uiteindelijk leidde tot 1-0, met een pass.

In de terugwedstrijd moeten de Londenaren echter hun zwakte in de uitwedstrijd verslaan. In de laatste twee ronden werden Bate Borissow en Stade Rennes beide verslagen.

Op Chelsea was Rüdiger vanaf het begin in de centrale verdediging zoals gebruikelijk voor de winnaars van de European League 2013. De Belgische middenvelder Eden Hazard, daarentegen, zat op de bank en werd in de 59e minuut vervangen.

In de eerste helft waren de bezoekers superieur, maar konden dit niet omzetten in doelpunten. Rüdiger scoorde na de pauze bijna een doelpunt, maar hij faalde met een volley schot (61ste). Marcos Alonso (86e) scoorde het laat winnende doelpunt.

In Villarreal nam Goncalo Guedes de leiding met een penalty (6e), Daniel Parejo had eerder gefaald tegen Andres Fernandez. Voor de pauze was Santi Cazorla (36) ook gelijk aan de score met een strafschop. Daniel Wass (90.+1) en opnieuw scoorde Guedes (90.+3) in blessuretijd om te winnen voor de gasten.