Champions League

PSV Eindhoven versloeg FC Basel in de eerste etappe van de wedstrijd.

Champions League: Champions League: PSV Eindhoven beat FC Basel in the first leg

PSV Eindhoven versloeg FC Basel 3:2 (1:1) in de eerste etappe van de tweede kwalificatieronde van de Voetbal Champions League op dinsdagavond.

Sam Lammers en Donyell Malen scoorden de beslissende doelpunten voor de thuisoverwinning van de Nederlandse tweede plaats in de 90e en 93e minuut. Basel lag op koers voor een uit-overwinning na een doelpunt van Alderete Fernandez in de 79e minuut tot aan de finish.

De Zwitser, gecoacht door voormalig ÖFB-teambaas Marcel Koller, was er in de blessuretijd van de eerste helft in geslaagd om zich te egaliseren door Albian Ajeti, nadat Bruma (14.) Eindhoven aan de leiding had gebracht. De terugwedstrijd in St. Jakob-Park vindt aanstaande dinsdag plaats.

De winnaar van het duel krijgt in de derde kwalificatieronde te maken met de LASK. De verliezer stapt over naar de Europa League en krijgt in de derde kwalificatieronde mogelijk te maken met Sturm Graz. De Stiermarkers zouden de tweede ronde moeten halen met de Noorse Club Haugesund.