Tien Freiburgers stoppen reeksen faillissementen

Bundesliga: Ten Freiburgers stop series of bankruptcies

Met een veilige klassenpositie achter zich heeft SC Freiburg de reeks faillissementen gestopt, ondanks een lange tijd inferieur in aantal – maar heeft gewacht op een overwinning voor zeven wedstrijden. Na vier nederlagen op rij wonnen er tien Breisgauer 1:1 (1:1) tegen Fortuna Düsseldorf op de derde laatste speeldag van de Bundesliga.

Vincenzo Grifo scoorde met een strafschop (9e) voor Freiburg. Dawid Kownacki (31.) was succesvol voor Düsseldorf. Jannik Habererer zag de geel-rode kaart in de 47e minuut vanwege herhaalde overtredingen. De positie van de sportvereniging, die meer dan zes jaar geleden haar enige overwinning van de Bundesliga tegen Düsseldorf vierde, was al voor de wedstrijd beslist vanwege de nederlaag van VfB Stuttgart op zaterdag in Hertha BSC (1:3).

De 24.000 toeschouwers in het uitverkochte Schwarzwaldstadion zagen al in de vierde minuut de eerste gevaarlijke scènes in het SC strafschopgebied. De eerste doelman Alexander Schwolow had het moeilijk met een vrije trap van Kevin Stöger, daarna vloog de keeper in de volgende bocht langs de bal.

Kort daarna werd het aan de andere kant turbulent. Scheidsrechter Tobias Welz (Wiesbaden) herkende na een duel tussen Benito Raman en Grifo op strafschop voor de gastheren. De overtreding vroeg niet twee keer – en seconden later had de ploeg zelfs de kans om het tweede doelpunt te scoren.

Na afloop deden beide teams het rustig aan. Snelheid en intensiteit wezen erop dat het niet meer om iets ging. Pas in de 27e minuut was het weer Grifo die geen kans meer kon gebruiken. Al met al namen de Düsseldorfers, die het zonder Diego Contento, Jean Zimmer en Marcel Sobottka moesten stellen, de Düsseldorfers het niet al te serieus als het ging om de beveiliging tegen tegenaanvallen. Het laatste gevolg voor de verdediging ontbrak.

Aangezien de Freiburger, die ernstig was verzwakt in termen van vervanging en die Luca Waldschmidt, Amir Abrashi, Manuel Gulde, Florian Kath, Tim Kleindienst, Philipp Lienhart en Lukas Kübler ontbrak, zich op een vergelijkbare nalatige manier gedroeg, was de compensatie niet al te groot als een verrassing. Het doel van de Poolse Kownacki was echter zeer de moeite waard. De 1:1 pauze was zeer verdiend voor de Fortuna.

Na de paginawisseling kwamen emoties in het spel. De omstreden verdrijving van Habererer uit zijn stoel zorgde voor opschudding. Het werd ondertussen wat ruw. De gasten maakten gebruik van hun superieure nummers en zetten de Freiburgers in de verdediging. De tweede poort voor de Fortuna was na een uur in de lucht. Rouwen Hennings (66.) kreeg de beste kans in deze fase.