Talrijke debuten in Seattle: BVB wint moeiteloos

Bundesliga: Numerous debuts in Seattle: BVB wins effortlessly

Borussia Dortmund won de eerste testwedstrijd van de voorbereiding met 3:1 tegen MLS club Seattle Sounders op de Amerikaanse reis.

De wedstrijd begon een beetje traag, de BVB vond het juiste ritme niet. Immanuel Pherai miste de eerste goede kans, Paco Alcacer faalde tegen de tegenstander. De Spanjaard toonde zich alert, dynamisch en een van de centrale punten in Borussia’s wedstrijd.

Het eerste doelpunt werd echter gemaakt door Marius Wolf, die in de 36e minuut van 25 meter centraal buiten het strafschopgebied scoorde voor de voorsprong. Kort na de herstart was het Alcacer (50e) die de voorsprong verlengde met zijn doelpunt. Seattle bracht de score terug naar 1-2 van Jonathan Campbell vijf minuten later.

Met tal van veranderingen verloor het duel na ongeveer 60 minuten zijn evenwicht. Lucien Favre speelde onder meer tegen Mats Hummels, Julian Brandt, Thorgan Hazard, Jadon Sancho en Marco Reus. In de 77e minuut schopte Sancho een solo op vijf tegenstanders en scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied tot 3-1. De bal werd in het strafschopgebied van het team met 3-1 gescoord.

De line-up van Borussia Dortmund: Roman Bürki – Lukasz Piszczek (46. Raphael Guerreiro), Leonardo Balerdi (63. Dan-Axel Zagadou), Ömer Toprak (63. Mats Hummels), Mateu Morey (63. Nico Schulz) – Julian Weigl (63. Julian Brandt), Tobias Raschl (63e Axel Witsel) – Immanuel Pherai (34e Gio Reyna, 63e Thomas Delaney), Mario Götze (63e Marco Reus), Marius Wolf (63e Jadon Sancho) – Paco Alcacer (63e Thorgan Hazard).