Connect with us

Bundesliga

FC Bayern wint de laatste test van de Amerikaanse tournee tegen Milaan met een indrukwekkende overwinning.

Bundesliga: FC Bayern wins the last test of the US tour against Milan with a commanding victory

FC Bayern München versloeg AC Milan 1:0 (1:0) in de laatste wedstrijd van de US Tour. In Kansas City scoorde Leon Goretzka (45+3) het beslissende doelpunt net voor de zijwisseling.

In een wedstrijd die aan het begin snel was, won Bayern van minuut tot minuut meer aandelen en was in de eerste 30 minuten beslissend. Milaan was zelden echt gevaarlijk, maar als dat wel zo was, was het echt gevaarlijk.

Na 23 minuten was het Krzysztof Piatek die naar de basislijn dribbelde en een terugpass speelde voor Daniel Maldini. Zijn schot ging net over de lat. Aan het einde van de eerste helft was Milaan gevaarlijker en veroorzaakte Alphonso Davies problemen aan de linkerkant.

Het eerste en enige doelpunt van het duel werd echter gescoord door Bayern. Kingsley Coman verschoof naar Joshua Kimmich, die Goretzka met een uitstekende pass vond. De middenvelder liet zich niet lang vragen in het duel met Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat verwarrender. Coman werd gelegd door Hakan Calhanoglu, het kwam bijna tot een kuddeformatie. Na 65 minuten maakte Niklas Süle een ernstige fout in de spelstructuur, maar Sven Ulreich kon er één tegen één pareren met Patrick Cutrone.

Tegen het einde van de wedstrijd scoorden Fiete Arp (82e) en David Alaba (90e) verdere doelpunten, die door een handwedstrijd en een buitenspelpositie werden teruggefloten.

FC Bayern zal hun Amerikaanse tournee beëindigen en terugkeren naar München. Niko Kovac hoopt dat de gespierde problemen met Serge Gnabry en Javi Martinez, evenals Robert Lewandowski, die kort voor de aftrap uit de start elf werd gehaald, niet te moeilijk zullen blijken te zijn.

FC Bayern line-up: Manuel Neuer (46e Sven Ulreich) – Joshua Kimmich (46e Ivan Mihaljevic), Niklas Süle, Benjamin Pavard, Alphonso Davies – Corentin Tolisso (46e Thiago), Renato Sanches (59e Sarpreet Singh), Leon Goretzka – Thomas Müller (80e Angelo Stiller), Fiete Arp, Kingsley Coman (59e David Alaba).