Berlijn viert spectaculaire FCA-overwinning in Berlijn

Bundesliga: Berlin celebrates spectacular FCA victory

FC Augsburg miste de gehoopte overwinning om afscheid te nemen van het thuispubliek. De Zwaben verloren tegen Hertha BSC in een “vriendschappelijke wedstrijd”, die alleen maar vrolijk was in de tweede helft en waarin het niet meer om iets ging, ondanks drie keer voorsprong met 3:4 (1:0). De gasten zijn nu op de afscheidstournee voor coach Pal Dardai, die U23 coach Ante Covic zou erven, voor vier wedstrijden zonder gedwongen te worden.

Andre Hahn (10e) en de vervanger Michael Gregoritsch (50e, strafschop en 70e) laten Augsburg hopen op het negende succes van het seizoen met hun doelpunten.

Maar Marvin Plattenhardt (47.), Marko Grujic (66.) en Salomon Kalou (75./90.+3, strafschop) bewezen dat Dardais Hertha nog leeft.

29.307 toeschouwers in de WWK-Arena zagen een wedstrijd op een zeer beheersbaar niveau. Het was voor beide teams merkbaar dat het op de thuiswedstrijd van het seizoen slechts een kwestie van een beetje tv-geld voor hen is, wat verband houdt met een iets betere tafelpositie. Hertha speelde in het begin bijna uit zijn lichaam.

Na een pass van Jan Moravek bewoog Hahn, die dit seizoen slechts voor de derde keer in het midden van het veld had gespeeld, zich onomstreden in de richting van het Hertha-doelpunt – Fabian Lustenberger viel slechts halfslachtig aan. Doelman Thomas Kraft zag Hahn’s schot van 24 meter te laat en was machteloos.

Berlijn had toen een goede 15 minuten nodig om te herstellen. Toen de mensen uit de hoofdstad hun stempel op het spel gingen drukken, kwam Augsburg niet meer uit hun eigen helft. Lukas Klünter (38e) en Marko Grujic (44e) misten goede kansen.

Plattenhardt maakte het kort na de pauze beter toen hij een lange bal van Ondrej Duda volley liet zinken. Gregorsh had het helemaal mis. Maar de Oostenrijker herstelde de oude afstand vanaf het punt na een onnodige overtreding van Karim Rekik op Georg Teigl.

FCA trok zich terug uit de leiding en loerde voor de beslissende tegenaanval. De Berlijners, die zwaar gedecimeerd waren in termen van personeel, kon de moeite niet ontzegd worden om iets mee te nemen – en Grujic raakte zelfs een hoek in het hoofd.