Na 0:4: negende clubdegradatie is bevestigd

Bundesliga: After 0:4: Ninth club relegation is confirmed

Het 1e FC Neurenberg heeft zijn trieste record uitgebreid. De negenvoudig Duits voetbalkampioen is na een 0:4 (0:0) tegen Borussia Mönchengladbach voor de negende keer uit de eerste klasse gedegradeerd.

De club, die pas afgelopen zomer gepromoveerd was, had moeten winnen en hopen op een slip uit Stuttgart om de toch al minimale kans voor de laatste wedstrijd van het seizoen op SC Freiburg te behouden.

Voor Gladbach was het succes in de hechte strijd om de Europese plaatsen uiterst belangrijk. Het team van coach Dieter Hecking heeft nog steeds de kans om zich ondanks een gemengde tweede helft tegen Borussia Dortmund in de laatste wedstrijd te kwalificeren voor de Champions League.

De voormalige Neurenbergse Josip Drmic nam in de 56e minuut de leiding. Het paste in het beeld van een grotendeels verknald Neurenbergse seizoen dat Lukas Mühl een eigen doelpunt voor de gasten naar 2-0 scoorde. Thorgan Hazard (65e) scoorde 3-0 met zijn eerste doelpunt in de tweede helft, Denis Zakaria (80e) scoorde de eindscore.

FCN trok zich in 1969 voor het eerst terug uit de Bundesliga – als Duits kampioen. Dit is vandaag de dag nog steeds uniek. Daarna moest de traditionele club uit Franken 1979, 1984, 1994, 1999, 2003, 2008 (als waarnemend bekerwinnaar) van start gaan en afgelopen 2014 het parcours naar de tweede klasse.

Gladbach, die het zonder Lars Stindl, Raffael, Fabian Johnson, Patrick Herrmann en Mamadou Doucoure moest stellen, handelde aanvankelijk veel slagvaardiger dan de club. Hazard miste een vermelding van Zakaria slechts door een haarbreedte (7e). Kort daarna kon FCN-verdediger Mühl een schot van Drmic blokkeren.