Primera Divisie

Alle sterren gespaard: Barca verliest met C-Elf in Vigo

Primera Division: All stars spared: Barca loses with C-Elf in Vigo

FC Barcelona heeft met 0-2 (0-0) verloren met een C-team tegen degradatiekandidaat Celta Vigo. In de competitie spaarde coach Ernesto Valverde alle sterren voor de halve finale in de Champions League tegen Liverpool (Tue, 21.00 uur live op DAZN) in Engeland, Marc-Andre ter Stegen zat niet eens op de bank.

Maxi Gomez (67e) en Iago Aspas (88e/handelsmeter) ontmoetten elkaar voor de gastheren, die wat lucht kregen door het succes. Vigo ligt vijf punten voor op de eerste degradatieplaats voor het moment.

Valverde plaatste slechts één speler in de start elf in Ousmane Dembele, die in de loop van de week tegen de Roden had gespeeld. De voormalige Dortmund-speler moest echter in de zesde minuut worden vervangen vanwege een dijblessure en kon in Liverpool worden vermist. “Dembele verliezen is een grote tegenslag,” zei Valverde na afloop van de wedstrijd.

Vanaf de start elf tegen de Roden met teammanager Jürgen Klopp behoorden alleen Clement Lenglet, de voormalige München Arturo Vidal en Philippe Coutinho tot de line-up. Naast de pieren bleven ook Lionel Messi, dubbeldoelpuntenmaker tegen de LFC en Luis Suarez gespaard.

Barca had afgelopen weekend al de 26e overwinning van het Spaanse kampioenschap foutloos gemaakt.

De tweede in het klassement, Atletico Madrid, werd in Espanyol Barcelona met het A-team ondermijnd. De Rojiblancos verloren 0:3 (0:1).

Diego Godin opende de nederlaag met een eigen doelpunt net voor de rust (45,+1). Borja Iglesias scoorde twee keer in de tweede ronde (52., 89.). Hij scoorde zijn tweede doelpunt vanaf de strafplek nadat Juanfran Espanyol-Joker Javier Puado zich in het strafschopgebied had gemeld.

Atletico had in de eerste helft veel kansen laten liggen. “De Spaanse competitie is fantastisch, dus we zullen proberen de best mogelijke positie te bereiken. We hebben nog één punt nodig om als tweede te eindigen en het is aan ons om het te verdienen,” zei coach Diego Simeone.