Premier League

Rashford schiet RB: Samaritanen met doelinstinct

Marcus Rashford greep de bal als een trofee onder zijn arm en liep met een brede glimlach de Old Trafford uit. Drie doelpunten in slechts 30 minuten waren de indrukwekkende prestaties van de jonge ster van Engeland in de 5-0 (1-0) Champions League-loting van Manchester United tegen doelman

RB Leipzig. Het was een bijzondere avond voor een bijzondere voetbalprofessional die zelfs op het moment van succes zijn bescheidenheid niet verloor. Hij wilde niet het middelpunt van de aandacht zijn, “het gaat alleen om het team en het winnen,” zei Rashford op “DAZN.

” Pas in de 63e minuut was de 22-jarige aanvaller vervangen. Tot het fluitje had hij Leipzig bijna alleen verslagen met zijn doelpunten (74e/78e/90e/+2). “Marcus Rashford veranderde drie kansen in drie doelpunten. Hij is een goede speler, dat wisten we al”, zei RB-coach Julian Nagelsmann met waardering.

Rashford is veel meer dan een goede kicker. Zijn sociale betrokkenheid is voorbeeldig. Het feit dat armere kinderen te eten krijgen is waarschijnlijk nog belangrijker voor hem dan doelen of titels. Rashford stuurde onder andere een open brief aan de regering om ervoor te zorgen dat er tijdens de zomervakantie van Engeland ook gratis lunches werden uitgedeeld aan behoeftige kinderen.

Het Parlement wil de actie van 120 miljoen pond echter niet voortzetten. Zeker nu de tweede golf corona de armsten van het land met volle kracht treft. De reactie van de media op het besluit is verwoestend, vooral premier Boris Johnson wordt bekritiseerd.