Champions League

Feest in Linz! LASK is in de Champions League Play-off in de Champions League.

Champions League: Party in Linz! LASK is in the Champions League playoff

De Oostenrijkse tweede plaats LASK deed het middelzware wonder en schakelde FC Basel uit in de Champions League kwalificatie. Na de 2-1 uit-overwinning in de eerste etappe eindigde de terugwedstrijd in Linz met een thriller in de finale en 3-1 voor de LASK.

Reinhold Ranftl, die 1:0 was voor het Linz-team, zorgde ervoor dat de score in minuut 59 1:0 was met een ongelukkig schot vanuit een scherpe hoek van Raoul Petretta. Ademi scoorde de gelijkmaker tien minuten voor het laatste fluitsignaal. In de finale scoorde LASK-Edelzangler Thomas Goiginger de 2:1 voordat Marko Raguz in minuut 94 de 3:1 scoorde.

De deur naar de Champions League is dus al een aanzienlijk gat voor de Opper-Oostenrijkers.

In de play-off zal de LASK het nu opnemen tegen Club Brugge – de Belgen wonnen tegen Dynamo Kiev (1:0, 3:3).