Tests: Schalke speelt 2:0 weg tegen de amateurclub

Bundesliga: Tests: Schalke plays away 2:0 against amateur club

FC Schalke 04 heeft zijn derde overwinning gemist in de voorbereiding op het nieuwe Bundesliga seizoen. Bij de proef van het 1e FC Keulen in Reutlingen slaagde Jhon Cordoba er in een hattrick te winnen.

Schalke moest genoegen nemen met een 2:2 (1:0) overwinning bij het debuut van doelman Markus Schubert in het zogenaamde “Retterspiel” van het economisch getroffen SG Wattenscheid 09. De wedstrijd werd in de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 2:2 (1:0) overwinning.

Ahmed Kutucu (4e) en Steven Skrzybski (56e) hadden de favoriet op koers gezet voor 8009 toeschouwers in het Lohrheidestadion in Bochum. Nico Buckmaier (57.) en Güngör Kaya (70.) waren daarna succesvol voor de amateurs.

Eerder hadden de Royal Blues een stadsselectie van Bottrop 20:1 verslagen en versloegen ze het regionale competitieteam Rot-Weiß Oberhausen met 3:1. De Royal Blues had de stadsselectie van Bottrop 20:1 verslagen.

De Colombiaanse keeper Jhon Cordoba, daarentegen, droeg binnen acht minuten bij aan het 5-1 (4-0) succes van 1. FC Keulen in de testwedstrijd met SSV Reutlingen. De Zuid-Amerikaan was succesvol in de 14e, 16e en 22e minuut (strafschop).

Daarnaast scoorden Marcel Risse (36e) en Ruben Reisig (52e, eigen doelpunt) in de bovenliga uit Baden-Württemberg. Armin Zukic (78e) scoorde het eredoelen van Reutlingen. Cordoba was na een goed half uur al veranderd.

FC Utrecht heeft inmiddels het Blitz-toernooi in Meppen gewonnen. De Nederlandse eredivisionaris won de laatste 1:0 tegen Fortuna Düsseldorf.

De derde plaats ging naar gastheer SV Meppen met een 3-1 penalty shoot-out tegen het Engelse Ipswich Town. Na 45 minuten was het 0:0 geweest.

Düsseldorf had zich gekwalificeerd voor de finale door de Engelse tweede klasse degradator 4:1 te verslaan. De nieuwkomers Erik Thommy (2) en Bernard Tekpetey en ook kapitein Oliver Fink scoorden voor de Rijnlanders.

De tweede halve finale werd gewonnen door Utrecht met 5-4 in een strafschop tegen Meppen na 45 minuten zonder doelpunt.