Müller Party! Sterke Beiernaren ontmantelen Fenerbahce

Audi Cup: Müller Party! Strong Bavarians dismantle Fenerbahce

FC Bayern heeft op indrukwekkende wijze zijn positieve testspelvorm bevestigd en heeft het zelfvertrouwen voor de Supercup op zaterdag tegen Borussia Dortmund versterkt. Niko Kovac’s team versloeg Fenerbahce Istanbul 6:1 (5:0) in de halve finale van de Audi Cup. Thomas Müller werd de man van de wedstrijd als Joker met een driedubbele rugzak.

In de finale van het binnenlandse toernooi in de Allianz Arena ontmoet het team uit München woensdag tottenham Hotspur (vanaf 20.30 uur in de SOCCERSCORE live ticker). De Champions-League finalist van vorig seizoen had zich staande gehouden tegen Real Madrid in de eerste halve finale met 1-0 (1-0).

In tegenstelling tot de Spurs en de Royals, waren de twee teams vanaf het begin al bezig het tempo te verhogen. Fenerbahce met voormalig Bundesliga-professional Max Kruse in het offensief middenveld hield in de beginfase stand, maar de dominantie van de Beiernaren nam van minuut tot minuut toe.

Kovac’s team, dat, met uitzondering van Pavard, dat in eerste instantie gespaard bleef, vanaf het begin zijn huidige beste elf aanbood, overtuigd met fysieke frisheid en snelle en precieze pass tabletten in het laatste derde deel.

Het feit dat de recordkampioen leidde tot een 5-0 pauze, was echter ook te wijten aan de slaperigheid van de Turkse verdediging, die gestopt verdedigen na de “drie-slag” door Sanches (22.), Goretzka (28.) en Müller (31.) en of de agressieve München druk op tal van fouten zoals de overtreding van de straf (44.) omgezet door Müller gemaakt.

Het enige nadeel voor de verhuurders: Muggenzifterij moest na 20 minuten vervangen worden. Zijn vertegenwoordiger Müller was na de pauze echter nog steeds enthousiast over het scoren van doelpunten en verhoogde de score naar 6-0 in een veel rustiger tweede ronde, die werd gekenmerkt door veel personeelswisselingen. Het laatste doelpunt van de avond werd gescoord door de bezoekers: Kruse, van alle spelers, bedroog de verdediging in München na een gemiste pass van Goretzka en Ulreich, die Neuer verving voor de pauze.

Doelstellingen: 1:0 Sanches (22.), 2:0 Goretzka (28.) 3:0 Müller (31.), 4:0 Coman (40.), 5:0 Müller (44.), 6:0 Müller (58.), 6:1 Kruse (64.), 6:1.

Kwam na 20 minuten voor Gnabry in het spel en speelde even groot. Müller profiteerde van een ernstige fout van Dirar om in de tussentijd 3:0 te scoren, en net voor de rust scoorde hij een strafschop. Bijzonder de moeite waard: Zijn derde doelpunt naar 6:0, waarin hij een lange bal van Süle technisch gesofisticeerd verwerkte en over de bestormende Fener-Keeper in het doel plaatste. Ook sterk: het middenveld Thiago-Sanches-Goretzka, dat was zeer goed begaanbaar en met gezonde agressiviteit.

Een gebruikte markering aan de rechterkant van de Turken gevangen. Coman kon geen greep op zichzelf krijgen en was voor de pauze verantwoordelijk voor de straf omdat hij te laat was tegen Lewandowski. Blijf halverwege in de cabine.

De in München geboren speler raakte niet in de schulden in een algemene eerlijke ontmoeting. Besloten net voor de pauze na een overtreding op Lewandowski in de zestiende recht op strafschot voor de FCB. Nauwelijks uitgedaagd in de tweede helft.