Connect with us

Bundesliga

Pyro! Platzsturm! Ongelooflijk! Union Berlin is eerste klas!

Bundesliga: Pyro! Platzsturm! Unbelievable! Union Berlin is first class!

De 1ste FC Union Berlin heeft de eerste Bundesliga promotie in de geschiedenis van de club bereikt met een 0:0 return match tegen VfB Stuttgart. Na de 2:2 in de eerste etappe, was een doelloze gelijkspel genoeg voor de Ironmen in een wild spel. Na 2016 staat Stuttgart weer in de 2e klasse.

Vergeleken met de eerste etappe moest Union-coach Urs Fischer de geelvergrendelde rechtsback Trimmel vervangen door Ryerson. Bovendien kwam Hübner in het spel voor Parensen. Ascacibar, Badstuber, Zuber en Aogo namen hun intrek in de eerste formatie van de Stuttgartern voor de eveneens geel gespierde Kempf, Didavi, Castro en Insua.

De gasten behoorden tot de zeer hectische beginfase. Dus Gikiewicz moest Kabak na slechts drie minuten in de moeilijkste omstandigheden vrijmaken. Vooral over de linkerzijde van de Zwaben was er veel aan de hand. Dus in de 12e minuut viel het hoofddoel bijna ten val toen Gonzalez Donis in scène zette. Kabak en Badtstuber slaagden er samen met Andresson in om het startstation van de Iron te isoleren van de actie.

Pas na een goede 15 minuten kwam Union in het spel, een schot van Reichel werd op de laatste seconde geblokkeerd. Daarna speelden beide teams bijna uitsluitend met lange ballen. Pas op minuut 29 verscheen Donis gevaarlijk voor het Union-doelpunt. Stuttgart speelde het spel (bijna 60 procent balbezit), maar de Ironmen slaagden erin om de bal uit de gevaarlijke zone te houden. En dit is zeer variabel, of het nu in 4-3-3-3 of 4-2-2-2 is.

Met het begin van de tweede helft bracht VfB coach Willig Mario Gomez voor Gonzalez. De Zwaben schakelden zo over van 4-2-3-3-1 naar 4-3-1-2. De Zwaben schakelden dus over van 4-2-3-1-1-2. De lange ballen vonden nu een koper in Gomez, maar ook hij slaagde er niet in om iets te vermelden. Ongeveer een half uur voor het einde verscheen Prömel gevaarlijk voor de finishers, maar vergat de speeltoestellen. Kort daarna raakte Abdullahi slechts twee keer binnen twee minuten de paal.

Stuttgart scoorde niet in de laatste fase. In de laatste fase gooide men alles naar voren, maar kon de sterke doelman Gikiwiecz niet passeren. Kort voor het einde hield hij een geweldige wedstrijd tegen wereldkampioen Pavard.

Door het verbranden van massieve vuurwerk werd de impact van beide helften vertraagd. Steeds weer dreven dikke rookwolken over het plein.

De keeper van de Iron Force had veel te doen. Was altijd ter plaatse en hield de doos van de gastheer schoon met sterke parades.

Een zeer ongelukkige verschijning van de aanvaller. Hoewel de eerste helft van de wedstrijd grotendeels goed verliep, kon de keeper het leer niet meerdere malen vanuit een veelbelovende positie in het doel krijgen. Met de opname van Gomez ging zijn toegang tot het spel verloren. Na een goed uur moest hij plaats maken voor Didavi.

Hij werd vanaf het begin uitgedaagd in de hectische wedstrijd. Het was goed om Aogo’s doel niet te herkennen na overleg met de VAR vanwege de buitenspelpositie van Donis. In de 32e minuut had hij kort voor het strafschopgebied Aogo’s overtreding op Andersson moeten fluiten en met geel moeten bestraffen. De gele kaart voor Schmiedebach aan het begin van de tweede helft was gerechtvaardigd, maar hij had moeten wachten op het voordeel. Het was ook juist om in Kabak’s duel tegen Abdullahi niet te beslissen over sancties.