Hakimi: Snelle echte terugkeer “Een Droom”.

Bundesliga: Hakimi: Fast Real Return "A Dream"

Achraf Hakimi zou graag volgende zomer de BVB verlaten voor Real Madrid. De standaard zwakte van Borussia Dortmund kost niet zoveel punten als verwacht – en Christian Pulisic vertrouwt op zijn teamgenoten.

Hier vindt u alle nieuws en geruchten over de BVB.

Achraf Hakimi was een van Borussia Dortmund’s vallende sterren van het seizoen, vooral in de eerste helft. De 20-jarige Marokkaan heeft twee jaar lang geleend van Real Madrid – maar als hij zijn zin had, zou hij deze zomer terug in het vliegtuig naar Madrid zitten.

“Het zou een droom zijn om zo snel mogelijk terug te keren naar Real. Het zou een leugen zijn als ik zo’n vraag met nee zou beantwoorden,” zei Hakimi in een interview met Movistar+. Toch was de lening aan de BVB de juiste beslissing, “omdat ik erg jong ben en regelmatig moet spelen”.

Om de snelle en offensieve Hakimi na 2020 te kunnen handhaven, zal Dortmund waarschijnlijk moeten ontdoen van haar make-up. “Ik ben een Madridista! En zelfs als ik er niet ben, volg ik Madrid de hele tijd. Echt is gewoon de beste club in de wereld,” enthousiast Hakimi.

De zwakke verdediging van het zwart-geel op het niveau van de normen dit seizoen is bijna legendarisch. In de nederlaag tegen Schalke 04 waren de normen opnieuw uitzonderlijk zwak. De WAZ heeft nu samengevat hoe het echt bepaald wordt in de standaarden.

De BVB had 14 van de 25 doelpunten volgens de normen gescoord, waaronder vier strafschoppen, vijf hoekschoppen en vijf vrije trappen. In de tweede helft waren er al negen doelpunten na een rustende bal, in de eerste helft zag je er veel beter uit.

Dortmund heeft echter een trotse zeven van de negen wedstrijden gewonnen waarin er minstens één standaard doelpunt van de tegenstander was. Het enige minpuntje: de 0:5 in Bayern München en de derby tegen Schalke.

De jonge Amerikaan verlaat deze zomer de BVB voor Chelsea. Pulisic koos echter maar één Chelsea-speler voor zijn top elf, Ngolo Kante. Drie spelers van de BVB zijn naast hem vertegenwoordigd: Manuel Akanji, Axel Witsel en Marco Reus.