Flick verrast met Lewandowski statement

Na 4-3 tegen Hertha prees Hansi Flick de mentaliteit van zijn Beieren. Een zin over Robert Lewandowski klonk als een bedreiging.

Toen Hansi Flick Hertha BSC drie keer verving in de 65ste minuut thuis, was het derde doelpunt van de avond net gevallen. Ongeveer 25 minuten later waren er nog vier. Of er een direct verband was, bleef speculatie, en toch was een vraag over de wilde 4-3 overwinning van FC Bayern onvermijdelijk: Waarom had Flick in dit stadium ook stabilisator en coureur Joshua Kimmich van het veld gehaald?

“Lewandowski is ook niet iemand die momenteel op 100 procent zit” Dit is
momenteel niet het geval voor defensieve stabiliteit (zeven doelen toegegeven in twee Bundesliga wedstrijden), de bereidheid om te blijven draaien “op volle kracht”, zelfs na een 2-0 voorsprong (Leon Goretzka). “Er ontbreekt op dit moment een paar procent”, weet Flick en sprak een verrassende zin in “Sky”: “Robert Lewandowski is er ook niet een die momenteel op 100 procent zit.”