Primera Divisie

Ramos ontmoet twee keer – Ansu Fati voor de geschiedenisboeken

In groep 4 van League A, Spanje duidelijk zegevierde in Madrid 4-0 tegen Oekraïne. Kapitein Ramos bleek opnieuw de leider van zijn team te zijn. Jonge Ansu Fati speelde een sterke eerste helft en stapte in de geschiedenisboeken.

Na een 1-1 gelijkspel tegen de Duitse ploeg startte de Spaanse coach Luis Enrique de rotatiemachine, alleen Keeper de Gea, centrale verdedigers Pau en Sergio Ramos, Jesus Navas en Bavaria ’s Thiago mochten weer meedoen. Anders kregen Barça-jongen Ansu Fati en Dani Olmo, onder andere, de kans om zich vanaf het allereerste begin te bewijzen.

Andriy Shevchenko, coach van Oekraïne, handelde drie keer voor Zwitserland na 2-1: Kharatin, Yaremchuk en Marlos begonnen voor Stepanenko, Junior Moraes en Konoplyanka.

Ramos rijgt het dubbelpak vast
De wedstrijd was nog maar net begonnen en de Franse scheidsrechter Benoit Bastien wees naar het punt. Ansu Fati deed een brutale hacking in de Kryvtsov gevangenis – en werd toen geraakt. Kapitein Ramos veranderde de verschuldigde boete, maar Pyatov was er nog (3e). Vanaf dat moment ontwikkelde zich een eenzijdig spel waarin de Spanjaarden superieur waren, Ramos testte Pyatov op hoofd (16e). In de 29ste minuut deed de man uit Real Madrid het beter toen hij een kopbal die de moeite waard was om over de Wachter te zien in het doelpunt tilde (29ste).