Premier League

Liverpool’s Origi wijdt zijn doel aan de gewonde Salah: “Moest het voor hem doen.”

Premier League: Liverpool's Origi dedicates his goal to injured Salah: "Had to do it for him."

Divock Origi scoorde in de 86e minuut op zaterdagavond in Newcastle om Liverpool FC drie belangrijke punten te verzekeren in de Premier League titelrace. Na 3-2 wijdde de spits de overwinning aan zijn geblesseerde teamgenoot Mohamed Salah.

“Het was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk lieten we onze vechtlust zien en namen we de drie punten mee”, zei Origi na de wedstrijd bij Sky Sports. Hij benadrukte: “We hadden het gevoel dat we het voor Salah moesten doen”.

De 26-jarige Salah was na een botsing met de Newcastle-doelman Martin Dubravka met een hoofdletsel van het veld gehaald. Liverpool-coach Jürgen Klopp was in staat om na afloop van de wedstrijd het volledige overzicht te geven.

De 3-2 overwinning op Newcastle was Origi’s tweede grote doelpunt van het seizoen na een 1-0 overwinning op Everton FC in de 96ste minuut. “Ik probeerde gewoon alles te doen wat ik kon”, was de Belgische aanvaller niet onder de indruk.

In de tabel staat Liverpool slechts twee punten voor op Manchester City (92), die maandag opnieuw kan passeren met een overwinning tegen Leicester. “Er zijn veel emoties aan verbonden, maar we moeten ze onder controle houden”, waarschuwde Origi.

Hij voegde eraan toe: “Het is erg spannend. Het is een bijzonder seizoen, maar we willen het in goede stijl afsluiten. Laten we hopen dat het zich in ons voordeel ontwikkelt”.