Tests: S04 wint – Raman scoort niet leeg doelpunt

Bundesliga: Tests: S04 wins - Raman does not score empty goal

FC Schalke 04 heeft zijn nieuwe coach David Wagner bij zijn debuut een moeizame overwinning gegeven. Ante Covic maakte haar zijlijndebuut met Hertha BSC en won ook.

De Königsblauen wonnen hun eerste testwedstrijd in de voorbereiding bij het regionale competitieteam Rot-Weiß Oberhausen met 3:1 (1:0) na een niet overtuigende prestatie.

Rabbijn Matondo (15e) en Ahmed Kutucu (46e en 88e) scoorden de doelpunten voor de Gelsenkirchen ploeg. Christian März verkortte ondertussen voor de vierde competitieploeg (77.).

Nieuwkomer Benito Raman miste een doelpunt bij zijn debuut na zijn transfer van concurrent Fortuna Düsseldorf voor ongeveer twaalf miljoen euro, inclusief de Belg die kort voor de pauze het lege doel miste.

Schalke miste de U21 vice-Europese kampioenen Alexander Nübel en Suat Serdar en Ozan Kabak (voetblessure), die werd getekend door VfB Stuttgart.

Hertha BSC slaagde ook voor de eerste test onder zijn nieuwe coach Ante Covic. In een wedstrijd van driemaal 35 minuten versloegen de Berlijners Eintracht Braunschweig 4:1 in hun trainingskamp in Neuruppin.

Coach-zoon Maurice Covic, Sidney Friede, Ondrej Duda en Alexander Esswein scoorden de doelpunten voor Hertha. Robin Becker scoorde voor 2742 toeschouwers voor Eintracht.

Werder Bremen, daarentegen, miste de eindoverwinning op een bliksemtoernooi met tweede divisie gepromoveerde Karlsruher SC en de Oostenrijkse eerste competitienieuwkomer WSG Tirol.

Eerst wonnen de Hanseaten van Tirol 1:0 (0:0) dankzij een doelpunt van Yuya Osako, tegen de KSC een versterkte U23 van het Bremer team gaf een 0:3 (0:3) nederlaag toe.

De wedstrijd werd gespeeld in Zell am Ziller/Oostenrijk voor 2×25 minuten elk. Karlsruhe won van Tirol 2:0 (1:0) en vierde daarmee de toernooizege.