Connect with us

Champions League

IJskoud Liverpool straft de nalatigheid van Leipzig

Julian Nagelsmann berispte in de coachzone, Jürgen Klopp gaf zijn versterkte kampioen spelers een hart onder de riem: Haarverhogende verdedigingsfouten kosten Nagelsmann de overwinning in het eerste deel van het Duitse coachingduel en zetten RB Leipzig op een bijna onmogelijke taak.

= = = Liverpool = = = De Saksen verloren van Liverpool in de Champions League door 0-2 (0-0) te verliezen van Liverpool. Bij hun doelpunten gebruikten de steraanvallers Mohamed Salah (53e) en Sadio Mané (58e) Leipzig-fouten die op dit niveau niet zouden moeten gebeuren. De Engelse kampioen heeft nu het duidelijke voordeel voor de tweede wedstrijd op 10 maart. Het is echter nog onduidelijk of de wedstrijd kan plaatsvinden in het Anfield Road stadion vanwege coronaire beperkingen.”In de eerste helft was het relatief evenwichtig. Liverpool had niet veel situaties. In de tweede helft hebben we eigenlijk een geweldig spel gemaakt, maar twee scherpe fouten. Zij zullen op dit niveau worden gestraft. Ik denk dat het veel erger is dat we de kansen niet benutten. We moeten dit meer aanpakken dan de fouten. Ik denk niet dat we slechter waren, “zei Nagelsmann, en Marcel Sabitzer voegde eraan toe:” De teleurstelling is al groot. Beginnen in de tweede helft met twee van dergelijke fouten is vervelend. Ik denk nog steeds dat we een paar kansen hebben voor het tweede been.”

Aan de andere kant was de nieuwe live poolspeler Ozan Kabak zeer tevreden:” We speelden heel goed en verdienden de overwinning. We hebben allemaal midfield tackles gewonnen. Ik speel graag met Mo Salah en Sadio Mané. Het zijn echte sterren. We zullen ook de tweede wedstrijd winnen en de kwartfinale ingaan.”De RB-ambtenaren hebben zich oprecht ingespannen om een bepaalde thuisspelsfeer te creëren in de Puskas Arena. Volgens de UEFA-richtlijnen was hun eigen stadionwoordvoerder gearriveerd en werden de vlaggen van de fanclubs opgehangen in de lege arena. Dit inspireerde de ploeg natuurlijk, want al in de vijfde minuut voorkwam alleen de post de voorsprong door een header van Dani Olmo.

Samen met Christopher Nkunku moest de Spaanse international zich bezighouden met de verdediging van Liverpool, terwijl Nagelsmann dat niet echt deed. Ondanks de goede beginfase verspreidde de nervositeit zich snel in Leipzig, vooral vanuit het trio rond de aanvankelijk zwakke Dayot Upamecano, allerlei missers werden geproduceerd in de opbouw van het spel.