Connect with us

Champions League

7-Tore-Wahnsinn in Manchester! Spurs kom Guardiola uit

Champions League: 7-Tore-Wahnsinn in Manchester! Spurs bowl Guardiola out

De pepvloek gaat door: Manchester City’s ster-bezette kant er niet in geslaagd om het te maken naar de kwartfinales van de Champions League op Tottenham Hotspur na een gek spel vol met records. de stad elf waren niet in staat om goed te maken voor de 0-1 gelijkspel in de eerste etappe met een volledig gek 4:3 (3:2) voor hun eigen publiek tegen de Engelse league rivalen – in blessuretijd, de vermeende 5:3 werd niet erkend na video bewijs.

Tottenham’s succes werd gegarandeerd door ex-Leverkusener Heung-Min Son (7e/10e) en Fernando Llorente (73e), die het doelpunt scoorde na video bewijs. Voor City, die in de start elf begon zonder Leroy Sane en met Ilkay Gündogan, scoorde Raheem Sterling (4e/21e) en Bernardo Silva (11e) in een turbulente beginfase. Na de 4:2 van Sergio Agüero (59e) City zat hij kort in de halve finale, maar toen kwam Llorente.

“Het was totaal gek. We lieten ze terugkomen in de wedstrijd, maar toen vochten we geweldig,” zei de geelgeel geblokkeerde Son at Sky in de halve finale van de eerste etappe: “Het is heel, heel erg slecht dat ik niet in de eerste wedstrijd zal zijn.”

Startcoach Pep Guardiola beleefde de volgende teleurstelling in de hoofdklasse. De Catalaan won de Henkel-pot alleen met FC Barcelona (2009 en 2011), waarna hij altijd faalde met Bayern München en City voor de finale.

Tottenham, aan de andere kant, geschiedenis gemaakt en bereikte de halve finale van de Champions League voor de eerste keer, en de Londenaren hebben bereikt de Europese halve finale voor de eerste keer sinds het winnen van de UEFA Cup in 1984. Daar ontmoeten de Spurs Ajax Amsterdam, die Real Madrid en Juventus Turijn al heeft uitgeschakeld.

Stad begon vijf weken na de 7-0 tegen Schalke op dezelfde plaats furios. Slechts 3:51 minuten werden gespeeld, toen Sterling na het passeren van Kevin de Bruyne de bal in de lange bocht schepte. Voor Manchester was het het snelste Champions League-doelpunt in de geschiedenis.

En het bleef historisch: De ex-Leverkusener Son bracht Tottenham in slechts 130 seconden met een bliksemsnelle double pack aan de leiding. De stad moest nu drie doelpunten scoren, de eerste Bernardo Silva slaagde er bijna in om de strijd aan te binden. Vier doelpunten in de eerste elf minuten betekende weer een record in de koningsklasse. Hetzelfde gold voor de vijf doelpunten na 21 minuten – Sterling ging verder met de 3:2 ronde.

Daarna bleef de ontmoeting aangrijpend, intens en vol spanning. BVB-veroveraar Tottenham, met wie de internationale Engelse Dele Alli, ondanks een gebroken hand vanaf het begin, speelde, stond nu lager, maar veiliger. Na de pauze werd City beloond voor zijn moreel toen De Bruyne Agüero met zijn derde doelpunt in perfecte positie bracht. City dacht dat hij in de halve finale zat, maar toen sloeg Llorente met zijn heupen.

Doelen: 1:0 Sterling (4.), 1:1 Zoon (7.), 1:2 Zoon (10.), 2:2 Bernardo Silva (11.), 3:2 Sterling (21.), 4:2 Agüero (59.), 4:3 Llrorente (73.)