Connect with us

Bundesliga

Straf of niet? ongeschreven recht redt de BVB

Gladbach vond dat hij in de topwedstrijd tegen BVB uit een strafschop was gevallen. Eigenlijk had hij dat moeten zijn, maar dat hoefde hij niet, ook vanwege een ongeschreven wet.

In de eerste helft van de topwedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund (1:2) liep de blessuretijd al op toen de score van 0:1 voor het doelpunt van de bezoekers voor opschudding zorgde.

De scène was onspectaculair begonnen: Dortmund’s Emre Can speelde een back pass in zijn eigen strafschopgebied naar Dan-Axel Zagadou, die onder druk werd gezet door Jonas Hofmann maar een vrij duidelijke voorsprong had en de bal zonder problemen door kon geven aan zijn keeper Roman Bürki.

Maar toen de keeper de bal naar voren sloeg, ging Hofmann plotseling naar beneden en bleef daar staan. De Gladbachers protesteerden, maar scheidsrechter Sascha Stegemann liet het spel doorgaan.