Serie A

Lazio in de finale – fans zorgen voor nazi-schandaal

Coppa Italia: Lazio in finals - fans cause Nazi scandal

Lazio Rome staat in de finale van de Coppa Italia. De club van de hoofdstad versloeg AC Milan op woensdagavond met 1-0 (0-0), waarbij de eerste etappe met 0-0 uitviel. Het beslissende doelpunt werd gescoord door Joaquin Correa (58).

Dit geeft Lazio de kans om op 15 mei voor de zevende keer in de geschiedenis van de club de beker te winnen in hun eigen stadion in Rome. De laatste overwinning van de Romeinen was in 2013.

Vorig seizoen kwamen de Milanezen en Lazio elkaar tegen in de halve finale, toen beide wedstrijden doelloos eindigden en de Milanezen een gelukkige afloop op strafschoppen hadden.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zo’n 60 Lazio-fans een schandaal veroorzaakt. De trailers bewogen zich door het centrum van Milaan met een provocerend spandoek met de tekst “Eer voor Mussolini”.

De menigte schreeuwde luidkeels fascistische slogans en deed denken aan dictator Mussolini, die op 28 april 1945 overleed en van 1922 tot 1943 premier was van het toenmalige Koninkrijk Italië. Sommige chaotische mensen toonden ook de nazi-groet.

AC Florenz en Atalanta Bergamo zullen elkaar ontmoeten in de tweede halve finale op donderdag, de eerste etappe in Florence eindigde met 3-3. De eerste etappe in de tweede helft van de finale is een 3-3. De eerste etappe in de tweede helft van de finale is een goede gelegenheid om de eerste etappe in Florence te winnen.