Premier League

Aston Villa gepromoveerd naar de Premier League

Premier League: Aston Villa promoted to the Premier League

Assistent coach John Terry heeft het coaching duel gewonnen met zijn oude teamgenoot Frank Lampard en is gepromoveerd naar de Premier League met Aston Villa. Villa sloeg Lampard in de play-off finale op maandag met 2-1 (1-0) Derby County 2-1 (1-0) en keerde na drie jaar tweede plaats terug naar de Engelse top van de Engelse voetbalcompetitie.

De Nederlander Anwar El Ghazi (44e) en Scot John McGinn (59e) scoorden voor het Birmingham team in de Wembley Stadium promotiefinale. Jack Marriott’s vervolgdoelpunt (82e) kwam te laat voor Lampard and Co. Het succes is ook vanuit financieel oogpunt enorm waardevol voor Villa: de club heeft nu zo’n 190 miljoen euro aan tv-geld te besteden.

Norwich City met de Duitse coach Daniel Farke en Sheffield United hadden eerder al hun promotie verzekerd. Villa, aan de andere kant, moest gaan door de play-offs op de vijfde plaats van het reguliere seizoen – de teams op de plaatsen drie tot zes maken de laatste gepromoveerde team onder elkaar.

Op maandag zag het er lang uit na een soevereine overwinning voor Villa. Na McGinn’s 2-0 nederlaag, waarin Derby keeper Kelle Roos geen goed figuur sneed, leek de weerstand te zijn gebroken. Maar Lampard’s team gaf de nederlaag niet toe. Na de Anschluss, Derby duwde voor de gelijkmaker, die, ondanks zeven minuten blessuretijd, niet meer geslaagd.