Schürrle-beslissing bij de BVB: het wordt concreet.

Bundesliga: Schürrle decision at the BVB: It becomes concrete

Andre Schürrle heeft waarschijnlijk een nieuwe club gevonden in de Russische Premjer League. Ondertussen heeft de Dortmund U23 aan het begin van het seizoen een bittere nederlaag geleden. De professionals worden vandaag uitgedaagd in een testwedstrijd tegen Udinezen. Alle nieuws en geruchten over de BVB zijn hier te vinden.

De toekomst van Andre Schürrle ligt waarschijnlijk bij Spartak Moskou. Zoals gemeld door het Russische Portaalkampioenschap, zal de aanvallende speler voor een jaar aan de Russen worden uitgeleend.

Het team van de eerste divisie heeft dan een aankoopoptie van acht miljoen euro voor de 28-jarige, die na het lenen van FC Fulham in de zomer terugkeerde naar BVB.

Andre Schürrle: Prestatiegegevens bij FC Fulham

De schopper had ook gerapporteerd over de belangstelling van Spartak voor Schürrle, dat tot 2021 nog steeds onder contract staat bij Borussia, maar al is vrijgelaten uit de training om een club te vinden.

Een bittere start van het seizoen voor de U21 van Borussia aan de Essense Hafenstraße: Een controversiële strafschop in blessuretijd zorgde ervoor dat het team van coach Mike Tullberg 2-1 verloor.

“Als je jezelf laat vallen in de 95e minuut voor de westbocht, rekende ik op een gele kaart. Maar de scheidsrechter gaf de Essenes een strafschop,” zei de Deen boos.

Toch was hij zeer tevreden met de prestaties van zijn team, dat zelfs in de helft van de tijd aan de leiding was: “We hadden helemaal geen professionals. En we hebben laten zien dat we zo sterk zijn. We zaten op ooghoogte met eten. Dat was leuk om je te ontmoeten.”

Ondertussen bereiden de profs zich voor op hun eerste verplichte wedstrijd in de DFL Supercup op 3 augustus tegen FC Bayern. Vandaag is het trainingskamp in Bad Ragaz tegen Udinese Calcio.