Premier League

Zoon ziet glad rood onder tranen – Tosun slaat in blessuretijd in de blessuretijd

Laat 1-1 en een slechte blessure: het duel van de Premier League tussen Everton FC en Tottenham Hotspur kwam op zondagavond na 60 zwakke minuten tot een dramatisch einde. Een individuele fout opende de 1-0 gelijkspel voor Spurs voordat Tosun in blessuretijd gelijk werd gesteld. Everton’s Gomes konden alleen van het veld worden gedragen na minuten van letsel aan de rechtervoet.

Heung-Min Son is geschokt na Gomes’ ernstige verwonding.
Slechte scène na 80 minuten: Tottenhams Son (tweede van links) brengt Gomes, die ernstig gewond is en van de field.imago beelden moet worden afgevoerd, ten val.
Everton coach Marco Silva is overgestapt naar twee posities ten opzichte van de 2-3 nederlaag bij Brighton & Hove Albion: Voor Keane (op de bank) en Bernard (knieblessure) begonnen Mina en Delph.

Zijn tegenstander Mauricio Pochettino veranderde na de 2-1 nederlaag in Liverpool zijn start elf op drie plaatsen: Voor Rose (Gelbsperre), Winks (auf der Bank) en Kane (Krankheit) Davies, Ndombelé en Lucas Moura begonnen.

Vanaf het begin werd het spel gekenmerkt door de onzekerheid van beide teams, die zichtbaar hun laatste negatieve punten bij zich droegen (Everton: vijf nederlagen uit zes wedstrijden; Tottenham: één overwinning uit vijf wedstrijden). Hoewel er altijd goede mogelijkheden waren voor aanvallen, waren de twee teams nauwelijks dicht bij het penaltygebied van de tegenstander toen de precisie naar de fluiten ging, dus het duurde tot de 33e minuut voordat de toeschouwers het eerste schot op doel zagen: Richarlison werd centraal in het penaltygebied van Digne geopereerd, nam de bal met zijn borst en eindigde de turn. De bal kwam vlak en centraal bij het doel, Gazzaniga had geen problemen.

Een ander schot van de Braziliaan vlak voor de pauze markeerde de tweede – en laatste – scoringskans voor de verandering van kant. Defensief gezien waren beide partijen grotendeels veilig, hoewel er in de eerste 45 minuten weinig te doen was voor de achterste gelederen. Er werd geen doelpunt gescoord in de hutten.

Iwobi introduceert Tottenham’s voorsprong…
De tweede helft duurde ook lang tot hij zijn eerste hoogtepunt zag: Digne speelde de bal vanaf de linkerflat in het strafschopgebied, eigenlijk precies voor verdediger Sanchez. Maar hij miste de bal op de een of andere manier, zodat Richarlison een vrij schot had op de strafschop. Gazzaniga reageerde briljant en parried het schot (61ste). De zoon had eerder een strafschot geweigerd na Mina’s vermeende overtreding, zelfs na controle door de video-assistent (51e). Iwobi’s fout was een grote fout, en na iets meer dan een uur was het de eerste kans voor de Spurs om te scoren – en tegelijkertijd hun voorsprong: de Nigeriaan speelde de bal rechtstreeks naar Son, die de directe operator was van de startende bondgenoten. Hij passeerde de bal door een verdediger aan de rand van het penaltygebied en scoorde tegen de richting van Pickford (63e).

De wedstrijd kwam in een stroomversnelling en Davies stuurde bijna een Walcott-flank naar zijn eigen doel (68e). Kort daarna stond de video-assistent weer in het middelpunt van de belangstelling: Alli zat in een kopbalduel in zijn eigen strafschopgebied met zijn arm boven zijn hoofd. Na enkele minuten van het controleren van de foto’s, ging de wedstrijd verder – zonder een penalty.

Er volgde een scène, die de meeste aanwezigen waarschijnlijk niet lang zullen vergeten: Zoon bracht Gomes in de aanloop naar beneden door te glijden, de Portugezen vielen, storten neer tegen Aurier en bleven op het gras (79.). Het was meteen duidelijk dat er iets ergs was gebeurd. Gomes werd in zeer korte tijd omringd door paramedici, de schok werd in de gezichten van de omringende spelers geschreven. Zoon moest het hof verlaten met tranen van gladde rode tranen. De wedstrijd werd minutenlang onderbroken voordat Gomes van het veld kon worden gedragen. De middenvelder had een ernstige blessure aan zijn rechterbeen opgelopen. Alle spelers waren zichtbaar van de baan. Zoals de club later aankondigde, had Gomes een enkelfractuur en zal hij maandag een operatie ondergaan.

De officiële resterende tijd was vijf minuten – en twaalf minuten blessuretijd. En in deze tijd leek Everton zijn superioriteit op te merken. De thuisploeg slaagde er voorlopig in om hun gedachten over Gomes aan de ene kant te zetten – en na 97 minuten slaagde ze er nog steeds in om een welverdiende gelijkmaker te krijgen: na een sterke side-shift leidde Digne de bal direct naar het strafschopgebied, waar Tosun zich verpestte en de bal van dichtbij naar binnen leidde. De thuisploeg kon minstens één punt behouden, maar dit werd overschaduwd door de ernstige blessure van de middenvelder.