Nieuws

Directe hoek! Sensationeel doel van Kroos

Published on

München – In de halve finale van de Spaanse Supercup neemt Toni Kroos een hoekschop direct naar de voorsprong van Real Madrid. Valencia’s keeper ziet er vrij oud uit in het proces.

Wat een sluw doel van Toni Kroos!

De Duitse superster FC Valencia van Real Madrid versloeg FC Valencia met 3-1 in de Spaanse Supercup-halfwedstrijden met een direct omgezette bocht.

In de 15 minuten van de wedstrijd voerden de wereldkampioenen van 2014 een hoekschop van links uit, terwijl Valencia keeper Jaume Doménech zijn verdediging nog aan het sorteren was en zelfs buiten het gebied van vijf meter stond.

Rechtsvoetige Kroos sloeg de bal met snelheid en veel snijden op doel – Doménech merkte zijn fout pas op toen de bal al op weg was naar zijn vakje. De keeper sprintte terug en kreeg zelfs zijn handen op het schot, maar vuistde het zelf in het net.

Kroos en Modric voeren magie uit voor Real Madrid
Voor de pauze heeft Isco (39.) zich opgeworpen voor de “Royal” in het King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah, waar Luka Jovic in het begin van het elftal zat. Het was ook de ex-Frankfurter die Luka Modric in de 2e helft het tweede magische doel van de Madrilenen die avond gaf.

Na de pass van de Serviër gooide Modric de bal brutaal in de lange hoek met de rechter buitenste wreef – wederom werd keeper Doménech gedupeerd.

“Je kunt nauwelijks iemand benadrukken,” zei Echte coach Zinédine Zidane na de wedstrijd: “Ik ben blij voor Isco omdat hij een geweldig spel heeft gemaakt. Kroos scoorde een briljant doelpunt, Luka scoorde ook een mooi doelpunt met de buitenscheur.”

Valencia scoorde in blessuretijd alleen een eervolle goal via Daniel Parejo (strafschop).

n de laatste wedstrijd van zondag wordt Real geconfronteerd met ofwel aartsrivalen FC Barcelona, met keeper Marc-Andre ter Stegen die momenteel geblesseerd is, ofwel stadsrivalen Atletico Madrid. Beide clubs zullen elkaar ontmoeten in de tweede halve finale op donderdag (Supercopa: FC Barcelona – Atlético Madrid, donderdag vanaf 20 uur op LIVETICKER).

Protesten tegen Supercup in Saoedi-Arabië
In de Spaanse Supercup, die in Saoedi-Arabië voor het eerst fel wordt betwist, strijden niet alleen de kampioenen en bekerwinnaars om de trofee, maar in totaal vier teams.

Dit betekent dat naast de kampioenen FC Barcelona en de bekerwinnaars FC Valencia, Real en Atlético uit Madrid ook zullen deelnemen.

Niet alleen mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International, maar ook de Spaanse staatsomroep RTVE hebben scherpe kritiek geuit op het besluit om de wedstrijd te houden in een land dat de mensenrechten onderdrukt en vrouwen blijft discrimineren.

Het toernooi wordt ook gehouden in 2021 en 2022 in de woestijnstaat 6500 kilometer van Spanje en brengt de Spaanse federatie RFEF een totaal van 120 miljoen euro (40 miljoen euro per evenement tot 2022).

Het contract bepaalt dat vrouwen gratis toegang krijgen tot de stadions voor de wedstrijden. Pas recentelijk heeft het Koninkrijk het openbare leven opengesteld voor het vrouwelijk geslacht, dat jarenlang werd onderdrukt.