Champions League

Feest in Linz! LASK is in de Champions League Play-off in de Champions League.

Published on

De Oostenrijkse tweede plaats LASK deed het middelzware wonder en schakelde FC Basel uit in de Champions League kwalificatie. Na de 2-1 uit-overwinning in de eerste etappe eindigde de terugwedstrijd in Linz met een thriller in de finale en 3-1 voor de LASK.

Reinhold Ranftl, die 1:0 was voor het Linz-team, zorgde ervoor dat de score in minuut 59 1:0 was met een ongelukkig schot vanuit een scherpe hoek van Raoul Petretta. Ademi scoorde de gelijkmaker tien minuten voor het laatste fluitsignaal. In de finale scoorde LASK-Edelzangler Thomas Goiginger de 2:1 voordat Marko Raguz in minuut 94 de 3:1 scoorde.

De deur naar de Champions League is dus al een aanzienlijk gat voor de Opper-Oostenrijkers.

In de play-off zal de LASK het nu opnemen tegen Club Brugge – de Belgen wonnen tegen Dynamo Kiev (1:0, 3:3).